EZ Print Christmas Tree door SynJa


BIJWERKEN!
Het lijkt erop dat veel gebruikers niet bekend zijn met het gebruik van meerdere processen in hun slicer. Dus heb ik een voorbeeldbestand van Simplify3d fabriek en instellingenbestanden geüpload voor de 2 delen die samen moeten worden afgedrukt, maar als afzonderlijke processen. De profielen zijn de standaard Ender 3-profielen van Simplify3d met de eenvoudige aanpassingen die nodig zijn om de bomen af ​​te drukken, zoals al beschreven in de onderstaande aanwijzingen.

Ik heb geaarzeld om deze op te nemen, omdat er meer specifieke instellingen voor je printer / filament zijn die je moet aanpassen dan nodig zijn om de bomen af ​​te drukken. Houd er dus rekening mee dat dit geen magische bestanden zijn waarmee u deze bomen correct kunt afdrukken volgens uw unieke configuratie. Gebruik ze alleen als referentie als u niet bekend bent met het aanpassen van de instellingen voor de slicer.

Wat betreft de problemen die mensen hebben gehad met andere slicers, zoals Cura, helaas kan ik je daar niet helpen, omdat ik Simplify3d gebruik. Ik heb echter het .gcode-bestand voor de 160 mm-boom opgenomen als referentie voor degenen die Simplify3d niet gebruiken.


LEES DE AANWIJZINGEN VOOR HET PRINTEN!


Kerstbomen met EZ Print zijn gemakkelijk en leuk om af te drukken als u deze eenvoudige richtlijnen volgt. Ze gebruiken de “droop loop” -methode om de takken te maken en zijn met de hand gemaakt om een ​​weelderige boom te garanderen die je niet gefrustreerd zal laten met mislukte pogingen.

Er zijn 3 boomgroottes beschikbaar: 80 mm, 120 mm en 160 mm.

Een enkele boom bestaat uit 2 modellen die samen worden afgedrukt: het hoofdonderdeel (takken) en een binnenste deel (kegel) die fungeert als centrale ondersteuning.

U moet de hoofd- en binnenonderdelen als afzonderlijke processen afdrukken, omdat deze verschillende afdrukinstellingen vereisen.

Laagdikte van 0,4 mm
0,3 mm laaghoogte

De bovenstaande laagafmetingen zijn belangrijk! De takken werden exact op maat gemaakt en vertrouwen erop dat ze goed snijden en zich aan de binnenkegel houden. Daarom beveel ik niet aan om de modellen te schalen.

*** Mogelijk moet u “enkelwandige extrusies” in uw snijmachine inschakelen om de takken af ​​te drukken.

60 mm afdruksnelheid met snelheidsoverschrijvingen ingeschakeld, d.w.z. de standaardinstelling van Simplify3d is “snelheid aanpassen voor lagen onder 15 / sec en snelheidsreducties tot 20%”.
Ik kan niet zeggen dat de bomen niet zullen afdrukken met andere snelheidsinstellingen, maar ik heb succes gehad met alle boomgroottes met dezelfde instellingen.

Geen onderste of bovenste lagen nodig voor hoofd- of binnenste gedeelte.

Beveel respectievelijk 32, 48 en 64 lijnrand voor elke boommaat aan. Deze zijn nodig om ervoor te zorgen dat de holle, dunwandige kegel van de boom aan het bed blijft kleven. Het is ook een mooie basis voor de boom als je deze niet verwijdert. De boom blijft echter gemakkelijk staan ​​als u ervoor kiest om de rand te verwijderen.

GEEN RETRACTIE!
Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de takken zich hechten aan de centrale kegel van het hoofdonderdeel en zodat de “droop loop” -methode werkt.

GEEN ONDERDELEN KOELEN!
De “droop loop” -methode werkt niet als u de gloeidraad afkoelt. U wilt dat het filament op natuurlijke wijze bovenop de vorige laag ligt.
*** De uitzondering hierop is dat u onderdeelkoeling kunt inschakelen terwijl het de basis afdrukt waar geen takken zijn bevestigd. Schakel het onderdeel af op de laag voordat de eerste takken worden afgedrukt. Hoewel dit niet absoluut noodzakelijk is, raad ik dit wel aan.

EEN MUUR
Hoewel de middelste kegel waar de takken op aansluiten solide is en u meerdere wanden en vulling kunt afdrukken, drukt u slechts ÉÉN MUUR en GEEN VULLING af. De kegel is solide omdat de snijmachine de bewegingen anders interpreteert dan wanneer het een hol model is, dus helaas kan ik geen eenvoudiger model bieden waarmee slechts één muur kan worden afgedrukt.

De binnenkegel helpt de boom tijdens het afdrukken te stabiliseren, omdat het buitenste hoofdgedeelte niet moet worden bedrukt met koeling en terugtrekking van het onderdeel. Het biedt ook enige integriteit aan het eindproduct.

Druk dit af zoals u normaal zou doen, d.w.z. koeling en intrekking van onderdelen ingeschakeld.

De binnenkegel kan worden bedrukt met zoveel muren en vulling als je wilt, maar ik raad aan om 2 muren te printen en geen vulling.

Ik heb alle drie de boomgroottes met 5 verschillende PLA-merken geprint. Ik weet niet zeker hoe niet-gedeeltelijk gekoelde filamenten zullen afdrukken. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat ze nog steeds zouden afdrukken, net als het punt van het binnenste gedeelte.

De vorm van de boom is afhankelijk van het gebruikte filament en hoe warm u afdrukt. Over het algemeen raad ik u aan op het heterere uiteinde af te drukken dat uw printer / filament met succes kan uitvoeren. Als je niet zeker bent, print dan eerst een van mijn Fast Informative Temperature Towers https://www.thingiverse.com/thing:3127899

Zoals je in de voorbeeldfoto’s kunt zien, zijn ze allemaal uniek geworden: wat donzig, wat natuurlijk en wat slank als een “Whoville-boom”, dus experimenteer!

.Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: