Max The Megapod (Large Walking Robot) van vorpal


Hier is een heel korte Introductievideo

Dit is een supersized (22 inch diameter) versie van onze extreem populaire Vorpal Het Hexapod-ding: 2513566

In de geest van het seizoen hebben we ook een optionele Pumpkin Cap voor Halloween-festiviteiten toegevoegd!

Ik heb dit project open source gemaakt en vraag je respectvol om te overwegen het project te ondersteunen door enkele of alle onderdelen in onze winkel te kopen. We hebben kwaliteitscontrole op alle onderdelen, geen vervalsingen, alles gegarandeerd – en je weet dat je de juiste dingen krijgt. Bovendien besparen onze kits uren op de bouwtijd. Bezoek onze winkel hier:
Vorpal Robotics Store met Hexapod-kits en onderdelen

BELANGRIJKE OPMERKING: als u nog nooit eerder een redelijk complex Arduino-gebaseerd robotica-project heeft gebouwd, zou u veel beter af zijn als u eerst met onze kleinere hexapod begint. Het is eenvoudiger te bouwen, kost veel minder plastic om te printen en kost ongeveer de helft van de kosten in elektronica. Zien Originele Vorpal Hexapod Kit

Wat in de wereld is het?

Dit is een geweldige 3D-geprinte, open source, Bluetooth-bestuurde, Scratch programmeerbare looprobot met een 3D-geprinte gamepad. Het is een supergrote versie van onze originele Vorpal The Hexapod. Het heeft een 3D-geprinte gamepad waarmee het kan worden bediend via Bluetooth, en het kan ook worden geprogrammeerd met behulp van het Scratch-drag-and-drop programmeersysteem van MIT (dat al in duizenden scholen wereldwijd wordt gebruikt).

Max De Megapod is 33 cm lang en heeft een diameter van 56 cm van teen tot teen in een normale staande positie. Maar ondanks de grootte hebt u alleen een printer nodig met een kubus van 8 “(200 mm) bedmaat om het af te drukken.

Hier is een maatvergelijking te zien Max speelt samen met Vorpal

OPMERKING: We raden u ten zeerste aan onze kleinere te bouwen [Vorpal The Hexapod]((https://www.thingiverse.com/thing:2513566) voordat u dit grotere project bouwt! De onderdelen zijn veel zuiniger op de kleinere robot en het is ongeveer een uur of twee sneller gebouwd. Max De Megapod is voornamelijk ontworpen voor demonstraties, modellen voor leraren, zodat klassen demonstraties beter konden zien, Maker Faire exposeert, enz. We waren eigenlijk verrast over het aantal mensen dat onderdelen kreeg voor de grote robot!

Wat in hemelsnaam kan het?

Snelle functielijst (zie volledige details op de Max De Megapod Wiki:

 • Alle onderdelen worden afgedrukt zonder extra ondersteuning. De CAP-structuren hebben ingebouwde steunen die zeer gemakkelijk te verwijderen zijn. Sommige delen kunnen randen of vlotten nodig hebben om het bed goed vast te houden om kromtrekken te voorkomen, afhankelijk van hoe goed uw printer is ingesteld. Maar over het algemeen is dit een vrij eenvoudige afdruk. Minimale bedgrootte is 200 mm kubus. We bieden een optie “alleen grote onderdelen” in onze winkel, als u dat koopt, kunnen de rest van de onderdelen worden afgedrukt op een bed van 150 mm kubus.
 • 60 verschillende bewegingen direct toegankelijk vanuit de 3D-geprinte gamepad, inclusief modi voor wandelen, dansen en vechten. Deze kunnen worden gebruikt voor veel leuke activiteiten voor makers of in de klas.
 • Gamepad heeft een coole RECORD-modus waarmee je een reeks gamepad-acties kunt opnemen en deze vervolgens opnieuw kunt afspelen met een druk op de knop, geweldig voor klasactiviteiten zoals “Dance Party!” waar studenten een gechoreografeerde dansroutine programmeren op een populair lied.
 • Magnetische accessoires bevestigen de dop, ideaal voor decoraties, naamplaatjes of kleine sensoren
 • Via een accessoirepoort aan de voorkant van de robot kunt u optionele accessoires bevestigen voor games en vechtstijlen, zoals Joust, Capture-The-Flag, zwaardere sensoren zoals ultrasone afstandsmeter, etc.
 • Sluit de gamepad aan op een USB-poort van de computer en deze wordt een zender voor de MIT Scratch-programmeertaal voor slepen en neerzetten!
  We hebben een volledig ontwikkelde set Scratch-uitbreidingsblokken waarmee u de robot volledig kunt bedienen met Scratch, inclusief het lezen van sensoren van de robot en het gebruiken van de waarden om gedrag te wijzigen.
  Kras obstakels vermijden met ultrasone afstandsmetervideo
  (Die video is van onze kleinere robot, de Megapod werkt precies op dezelfde manier).
  Omdat veel scholen Scratch gebruiken om te programmeren, maakt dit de Max The Megapod perfect voor educatief gebruik! Het leraar / demo-model kan de grote robot zijn en de kinderen bouwen de eenvoudigere en goedkopere Vorpal-versie.
  Voor meer informatie zie onze Vorpal Scratch programmeerhandleiding.
 • We gingen verder dan de plicht met Scratch: je kunt nieuwe hexapod-acties in Scratch programmeren en ze vervolgens uploaden naar gamepadknoppen!
  U kunt 60 aangepaste acties uitvoeren, geactiveerd door “lang tikken” op de modusknoppen.
  Kort tikken voert de standaardacties opnieuw uit.
 • Batterijlevensduur van meer dan 1 uur van algemeen verkrijgbare 5-cel NIMH-batterijen (minimaal aanbevolen grootte 4000 mAh en standaard gebruiken we een Tamiya-stekker, maar u kunt deze desgewenst wijzigen.)
  Gamepad- en robot-logische circuits hebben standaard 9v-transistorbatterijen.
 • Alle bronbestanden van het 3D-model openbaar gepubliceerd op OnShape.com, dus hack, remix of breid dit ontwerp naar hartenlust uit!
 • Alle broncode van Arduino en Scratch openbaar gepubliceerd op GitHub (github.com/vorpalrobotics/vorpalhexapod)
 • Volledige documentatie, inclusief build-instructies, games en activiteiten, technische informatie, gamepad en hexapod-gebruikershandleiding, staan ​​op onze wiki. De hoofdpagina waarmee u naar alle andere pagina’s kunt gaan, is hier: (http://vorpalrobotics.com/wiki/index.php?title=Maxl_The_Megapod) Er is een zijbalk met links naar andere informatiepagina’s.

Waar krijg ik de elektronische onderdelenlijst en bouwinstructies?

Zie voor volledige bouwinstructies en stuklijst onze bouwinstructiepagina.

Onderdelen zijn verkrijgbaar uit vele bronnen, maar we willen natuurlijk dat u overweegt om alle of sommige onderdelen in onze winkel te kopen:
Vorpal Robotics Store met Hexapod-kits en onderdelen

U kunt volledige kits kopen, of alleen de onderdelen die u elders moeilijk kunt vinden.

De kit die van ons komt heeft deze kenmerken:

 • Elk afzonderlijk niet-3D-geprint onderdeel dat u nodig hebt, is inbegrepen, elektronica, servomotoren, Bluetooth-modules, schroeven, magneten, de hele 9 meter.
 • Geen solderen vereist; we hebben het solderen voor je gedaan! Geweldig voor scholen die niet willen omgaan met solderen.
 • Arduino Nano-processors voor zowel gamepad als hexapod zijn vooraf geflitst met de besturingsprogramma’s; sluit ze gewoon aan en voer ze uit.
 • Bluetooth-modules in elke kit zijn geconfigureerd om automatisch te worden gekoppeld tijdens het opstarten. Dat betekent dat je geen cryptische “AT” -opdrachten of andere frustrerende instellingen hoeft te doen. Nogmaals, plug and play.

Het enige dat de kit niet bevat, zijn batterijen. Zie hieronder voor informatie over de batterij.

We verkopen ook de 3D-geprinte onderdelen als u geen 3D-printer hebt die voldoet aan de minimale vereisten: 8 “(200 mm) kubusbouwgebied.

We verkopen zelfs alleen de “grote” onderdelen, zodat u de resterende onderdelen op een kleinere printer kunt afdrukken: 6 “(150 mm) kubusbouwgebied.

Hoe druk ik het af?

Enkele opmerkingen over wat u moet afdrukken en hoeveelheden:

 • Benen: Je hebt er zes nodig.
 • Pootscharnieren en Pootscharnierringen: je hebt er 12 van elk nodig. De ringen zijn optioneel, als je problemen hebt met het scheiden van lagen, wil je ze gebruiken.
 • Servostop: je hebt er 12 nodig, één voor elke servo. Ze houden servo’s vast in de benen en voetvoeten.
 • Krachtharnas boven en onder: als u bij ons een set koopt, hebt u deze helemaal niet nodig, omdat we het elektrische systeem voor u maken en we deze installeren. Als u zelf-inkooponderdelen nodig hebt, hebt u er twee nodig, bij voorkeur één set die ROOD is afgedrukt en de andere ZWART om overeen te komen met positieve en negatieve spanningsniveaus.
 • Typeplaatje is optioneel.
 • Joust-onderdelen zijn optioneel. Ze zijn niet handig tenzij je twee megapods bouwt. We zullen de eerste Megapod Joust ooit doen op het South Jersey Makerfest op 20 oktober in Toms River, NJ, zie onze facebookpagina voor meer informatie! Facebook: VorpalTheHexapod
 • Halloween-pompoenpet is optioneel. Dit wordt als een enkel stuk afgedrukt, je hebt een kubusvormig gebied van 10 “nodig. De gelaatsdelen kunnen worden gelijmd. De mond is op een paar plaatsen erg dun, zodat je hem rond de omtrek van de pompoen kunt wikkelen.
 • Al het andere: je hebt een van elk ander item nodig.

Gamepad-opmerking: de gamepad is momenteel identiek aan de kleinere neef Vorpal The Hexapod. Voor het gemak heb ik de STL-bestanden weer in dit project opgenomen.

Accessoires: We hebben de accessoires Joust en Eyes opgeschaald, zie de Thing-bestanden. We zullen de komende weken andere dingen opschalen, zoals het capture-the-flag-spel, het fidget spinner-spel, sensorbijlagen, enz.

Opmerking over de dop: de dop heeft een ingebouwde steun, deze breekt gemakkelijk af en bevindt zich op een plek die in de robot terechtkomt die toch niet zichtbaar is.

De kap en basisonderdelen worden gemonteerd met # 6 schroeven met moeren. M3-schroeven zouden ook werken.

Werkt dit ding echt?

Onze originele Vorpal The Hexapod heeft wereldwijd meer dan 1000 kits verkocht en wordt gebruikt door honderden scholen, maar ook door vele makers, hobbyisten, makerspaces, enz. Het heeft lovende recensies gekregen op de Make: Magazine-website en we demonstreren het op Maker Faires en andere openbare demo’s de hele tijd. Het werd door de Westport Maker Faire (een van de grootste kermissen in de VS met 15.000 aanwezigen) een “Product van het Jaar” genoemd. Onze demomodellen draaien 8 uur per dag gedurende meerdere dagen achter elkaar met bijna geen onderhoud nodig behalve het vervangen van de batterijen!

De Megapod is een nieuw project, maar we brengen diezelfde ervaring naar de Megapod. We hebben het uren in onze werkplaats getest en hebben het tijdens een aantal openbare demonstraties laten zien, en het houdt heel goed stand, zelfs met beginnende bestuurders die het rondhangen!

We toonden Max op de New York City Maker Faire 2018 (50.000 mensen waren aanwezig!) En we ontvingen een felbegeerde “Editor’s Choice Award” door de redactie van MAKE: Magazine. (Een van de foto’s die we hierboven hebben geplaatst, toont ons dat we de prijs hebben ontvangen). De menigte was verbaasd over hoe snel en behendig Max was.

Is dit echt open source?

Alle 3D-modellen zijn open source, samen met de Arduino-code voor zowel de hexapod en gamepad, evenals de Scratch block-extensie. Alle elektronica zijn items die open source zijn (Arduino Nano, Adafruit-servocontroller) of standaardartikelen zoals hobby BEC voor voeding en MG90s miniservo’s.

Zie onze website voor specifieke open source-licenties Open Source licentie-informatiepagina.

Waar haal ik de 3D-modellen, softwarebroncode en activiteitsregels?

 • 3D-modelbron is openbaar geplaatst op OnShape.com, maak gewoon een gratis login aan en zoek naar Vorpal Combat Hexapod. Als u het niet wist, is OnShape een professioneel cloudgebaseerd CAD-systeem.
  Het is gratis zolang uw project openbaar is, dus geen kosten voor u, geen installatietijd (draait volledig in uw browser). Maak in minder dan een minuut een gratis account aan en u bent aan de slag met een professioneel systeem. Deze site is ontwikkeld door enkele van de oprichters van SolidWorks, zodat ze weten wat ze doen.

 • Arduino Source Code en Scratch Extension code is openbaar gepost op GitHub (github.com/vorpalrobotics/vorpalhexapod)

 • Activiteiten die geschikt zijn voor hobbyisten, makers en scholen worden gratis op onze website geplaatst Pagina Games en activiteiten. Deze activiteiten zijn identiek aan onze originele, kleinere robot Vorpal De Hexapod omdat de Megapod-versie volledig compatibel is met de kleinere versie.

Batterij Info

Gamepad gebruikt een standaard 9v-transistorbatterij (alkaline of oplaadbaar zoals NIMH).

Hexapod neemt één 6.0V NIMH-batterijpakket, Tamiya-stekker, aanbevolen minimale capaciteit 4000 mAh. Deze zijn meestal verkrijgbaar bij RC en hobbywinkels, of zelfs Amazon.com. Een compatibele lader is natuurlijk ook nodig. De robot heeft ook een 9V-batterij nodig, wij raden aan om de logische circuits te laten werken. (De 6v-batterij werkt op de servomotoren).

Voor een NIMH van 5000 mAh kunt u ongeveer 70 minuten gebruikstijd verwachten, gemakkelijk genoeg voor gebruik in de klas.

(De enige reden dat we deze niet in onze set opnemen, is dat de marges zo laag zijn voor batterijen dat we eigenlijk geld verliezen door ze naar mensen te verzenden.)

Dankwoord

Dankzij Science Fiction Auteur Peter S. Drang voor het suggereren van dit supergrote megapod-project!

.Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: