Clockwork Heart (dubbel ulysse-echappement) door A26


Dus ik had een ontwerp nodig dat ik afgelopen Valentijnsdag aan al mijn langeafstandsparameters kon geven. Ik besloot een variatie te maken op mijn recreatie van het dubbele Ulysse-echappement van Ludwig Oeschlin, omdat het van nature in een hartvorm past. Ik leg uit dat dit model is “tellen de seconden die we uit elkaar zijn.”

Momenteel is het alleen met de hand aangedreven, omdat ik mijn uitgebreide, ratelende gaande vat er niet mee kon laten werken. Ik denk dat we kunnen discussiëren over de verdiensten van de onmiddellijkheid en persoonlijke interactie met de hand-aangedreven versie versus het ontwerp en de verfijning van de veer-aangedreven versie. Zodra de veermotor betrouwbaarder is, zal ik deze uploaden.

Toleranties zijn vrij krap bij dit ontwerp (zoals bij alle radiale stuwkracht-echappementen), dus houd rekening met hoe het wordt afgedrukt (vermijd overextrusie en olifantenvoet).

Ik heb geprobeerd het ontwerp aan te passen zodat alle assen 16mm x 2mm paspennen konden zijn in plaats van snijkanten om tijd te besparen. https://www.amazon.com/Stainless-Steel-15-8mm-Fasten-Elements/dp/B00B3MFRRK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1522441510&sr=8-1&keywords=2mm+dowel+pin

Zie het in actie: https://www.youtube.com/watch?v=5OXrE8Rg4LA

UPDATE 02APR18:
Ik heb de 30T versnelling ingekort zodat deze beter om de paspen past. Nu kunnen alle assen 2 mm diameter x 16 mm lange paspennen zijn (zoals hierboven gekoppeld) met uitzondering van de balanswielas. Ik heb een versie die werkt met een PLA-filamentstrook als een as, dus het ontwerp kan voldoen aan mijn intentie om geen Dremelling te vereisen.

Ik heb ook exploded views van Openscad toegevoegd om te laten zien hoe alle onderdelen in elkaar passen.

UPDATE 23FEB19:
gebruiker sarf2k4 heeft zo vriendelijk een video geplaatst via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=VlL9tIjvARk dat kan nuttig zijn. Zorg ervoor dat je het opmerkingengedeelte bekijkt voor advies bij het oplossen van problemen, maar aarzel niet om commentaar of berichten te geven als je problemen hebt.

Printer merk:

Printer:

vlotten:

ondersteunt:

Resolutie:

infill:

Opmerkingen:

Gedrukt met esun zilver PLA bij 205 ° C terwijl ik wacht op mijn Das Filament rode en witte PLA.

.Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: