3 Awesome Ideas – Phone Charger Life HacksIn deze video laat ik je drie doe-het-zelf-apparaten zien die je telefoon opladen. Ze kunnen echt heel nuttig zijn, afhankelijk van uw situatie. De handigste manier is natuurlijk om de meegeleverde oplader te gebruiken en deze in het stopcontact te steken. U kunt zich echter in een situatie zonder elektriciteit bevinden.

Project 1: Dit is een zeer nuttige powerbank die zichzelf oplaadt door het geïntegreerde 6V zonnepaneel. Het opladen via het zonnepaneel duurt vele dagen, maar de lithium-ioncellen kunnen twee keer volledig worden opgeladen voor je telefoon. Dit apparaat echt heel nuttig maken in veel echte situaties.

Project 2: Dit is waarschijnlijk de minst handige manier om je telefoon op te laden, omdat deze erg traag is en vrij duur is. Door een half dozijn peltier-modules te gebruiken, kunnen we de warmte van kaarsen omzetten in bruikbare elektriciteit om onze telefoon op te laden. Een thermo-elektrische generator zal voldoende elektriciteit omzetten om de telefoon op te laden zodra het temperatuurverschil groot genoeg is. Daarom gebruiken we kaarsen (warm) aan de onderkant van het apparaat en koelwater (koud) aan de bovenkant.

Project 3: Ik vond een kleine gelijkstroommotor met versnellingsbak en ik wist dat als we de as snel genoeg konden draaien, hij elektriciteit zou kunnen opwekken om onze telefoon mee op te laden. Ik heb Fusion360 gebruikt om de onderdelen te ontwerpen en 3D te printen. Het is allemaal mooi samengekomen en werkte beter dan verwacht. Ik hoefde het handvat helemaal niet snel te draaien om het opladen te starten.

Lithium-ion 3,7 V batterijcellen: https://goo.gl/5YC6rM
2A USB step-down regulator: https://goo.gl/gvKS5m
6V zonnepaneel: https://goo.gl/f2t5ck
5V micro USB 18650-oplader: https://goo.gl/S4yb17
USB step-up regulator: https://goo.gl/uwJL7E
Peltier-module (thermo-elektrische koeler): https://goo.gl/gqmZBl
3D-printer: https://goo.gl/GDJMUR

Muziek:
SANDR – Miles hoog
BassBears – Heartbreak
A Himitsu – Adventures

Gebruikte camera: Sony Alpha a55

Videobewerkingsprogramma: LightWorks

source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: